Behandelingen

Hoe werkt Cesartherapie eigenlijk?
Bewegen doe je onbewust volgens een vast patroon. Het gebeurt automatisch. Om te kunnen bewegen maken we gebruik van bewegingsketens. Deze bestaan onder meer uit je spieren, gewrichten, zenuwbanen en hersenen die samenwerken en komen tot een gerichte beweging.
Nu zou het bijvoorbeeld kunnen dat je om welke reden dan ook geneigd bent om bij een armbeweging automatisch je schouderspieren te gebruiken. Dit is niet efficiënt en zorgt snel voor overbelasting van je nek- en schouderspieren.
Bij Cesartherapie Breda maken we je bewust van jouw bewegingsketens en beweegpatronen. We kijken of we deze kunnen verbeteren en de veranderingen gaan we door middel van een motorisch leerproces "herprogrammeren". Hierbij leer je hoe de onnatuurlijke bewegingsketen in elkaar steekt en hoe je deze kunt corrigeren. Als je dit dagelijks regelmatig corrigeert, ontstaat een nieuw –verbeterd- automatisch bewegingspatroon.
Ook verleg je hierbij de focus en concentratie naar andere delen van je lichaam. Je aandacht gaat weg bij de pijngebieden en verplaatst zich naar andere lichaamsdelen en bewegingen. De overprikkelde pijngebieden in de hersenen spreek je minder aan met als gevolg een afname en op den duur zelfs een normalisering van het pijngevoel.
Voor een overzicht van klachten die we behandelen bij Cesartherapie Breda klik hier.
Klik vervolgens op de betreffende aandoening voor een verdere beschrijving.
Wil je je aanmelden voor een behandeling? Klik dan hier.