Cesartherapie

Ons dagelijks leven zit vol met bewegingen. We staan, lopen, zitten, bukken, tillen, ademen, werken en sporten; zelfs in onze slaap bewegen we nog volop. Niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate. Het bewegen gebeurt grotendeels onbewust en zo ontwikkelt iedereen zijn eigen houdings- en bewegingsgewoonten. Maar deze gewoonten zijn niet altijd goed voor het lichaam!

Cesartherapie is een oefentherapie gericht op het behandelen en het voorkomen van klachten die het gevolg zijn van verkeerde houdings- en bewegingsgewoonten. De klachten ontstaan door ziekte, een aandoening, door spanning of een combinatie van deze factoren.

Als je kiest je klachten aan te pakken met Cesartherapie, dan stellen we een individueel behandelplan op. Dit is helemaal gericht op jou. We werken aan je motoriek en je ontvangt houdings- en bewegingsadviezen. Ook krijg je oefeningen, want de behandeling vraagt een actieve deelname van jou. We laten je zien, begrijpen en voelen waarom bewegingen het best op een bepaalde manier uitgevoerd kunnen worden. De oefentherapie is heel praktisch en gericht op jouw dagelijks leven.

Breng je het geleerde direct in je dagelijks leven in de praktijk? Dan kun je rekenen op een blijvend resultaat!

Voor welke klachten is Cesartherapie geschikt?
Klik hier voor een compleet overzicht van alle aandoeningen waarvoor je bij Cesartherapie Breda terecht kunt.
Wat zijn de vergoedingen?
Een overzicht van alle vergoedingen vind je hier.
Hoe kan ik een afspraak maken?
Aanmelden kan hier
Is Cesartherapie Breda aangesloten bij een beroepsvereniging en/of netwerk?
Ja, wij zijn aangesloten bij:
  • de VvOCM, de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck
  • Landelijk Netwerk Chronische Pijn
  • Landelijk Netwerk Slaapoefentherapie