Over ons

Anita Berende

Cesartherapie Breda is de praktijk van Anita Berende. Anita is een sportieve, energieke en ondernemende vrouw en is sinds 1999 actief als Cesartherapeut in Breda. Anita is bijzonder geïnteresseerd in psychosomatische klachten, de invloed van spanning en stress op het lichaam. Het fascineert haar hoe je vaak al door bewustwording, kleine aanpassingen in je gedrags- en bewegingspatroon geweldige resultaten kunt bereiken. In haar praktijk ziet ze dagelijks hoe bewust(er) bewegen en ontspannen de kwaliteit van leven verbeterd. En hoe het zelfvertrouwen groeit als je in beweging komt. Dat zijn voor haar echte genietmomenten. Anita heeft zich met name gespecialiseerd in spanningsgerelateerde klachten, chronische pijn en in het geven van trainingen aan bedrijven.

Margriet Kuijsters

Sinds 2015 is Margriet Kuijsters werkzaam binnen het team van Cesartherapie Breda als oefentherapeut Cesar en sportmasseur. Margriet is een spontane vrouw die ook kinderen en groepen met een lach in beweging kan krijgen.  Naast de algemene oefentherapie heeft ze zich gespecialiseerd in het behandelen van scoliose patienten volgens de Schroth methode (een driedimentionale behandelmethode specifiek voor scoliose patienten). Hiermee is zij de enige therapeut in de omgeving van Breda die de Schroth therapie aanbied. De methode is een mooie aanvulling in de behandeling van scoliose patiënten.

Leonie Besselink

Sinds 1 januari 2018 is Leonie Besselink onderdeel van het team Cesartherapie Breda. Leonie is een sportieve en empathische jonge vrouw met de ambitie zich in de komende jaren verder te specialiseren in Psychologische Oefentherapie. Het vinden van de balans tussen lichaam en geest is de rode draad in haar behandelingen. Leonie verzorgt de cursus Running Therapie binnen de praktijk, dit vanwege haar ervaring met Mindfulness en haar affiniteit met hardlopen. Het geeft haar energie om te zien dat mensen door bewustwording, beweging en ontspanning, de regie (terug) krijgen over lichaam en eventuele klachten. Naast de algemene Oefentherapie en Running Therapie is Leonie bezig met een aanvullende cursus sportmassage. In september 2018 gaat zij met de opleiding Psychosomatische Therapie (PSOT) starten.

 
Roparun: en Parels van Breda (team 341)

Een fantastisch initiatief voor een goed doel!

Van 2011 tot 2016 is Anita betrokken geweest bij de Parels van Breda. Later heeft Margriet zich ook aangesloten bij dit team als sportverzorger. We begeleiden toen de sporters naar dit evenement toe, zodat ze blessurevrij aan de start kwamen. Tijdens het RoPaRun weekend verzorgde een collega de sporters o.a. door middel van sportmassage en Anita was aangesloten bij de lopersgroep.  

We vonden het fijn om op deze manier onze maatschappelijk betrokkenheid vorm te geven.

 
Oefentherapeut, sportmasseur, speciale groepsprogramma's

Zowel Margriet  als Anita zijn gediplomeerd oefentherapeut en sportmasseur. De massage wordt soms ondersteunend bij de oefentherapie ingezet. Ook masseren we bij bedrijven, bijvoorbeeld in de vitaliteitsweek op het Stadskantoor in Breda.

Regelmatig ontwikkelen we ook groepsprogramma’s en workshops. Nieuwe programma’s vindt je terug op onze site en op onze Facebookpagina.

 
Team Cesartherapie Breda: zorg voor bewegen!