Leven met chronische pijn

Waar doe ik goed aan nu de pijn mijn leven over lijkt te nemen?

Leven met chronische pijn, kan je tot wanhoop drijven. Cesartherapie Breda is lid van het netwerk chronische pijn. Dit netwerk introduceert een vernieuwende behandelwijze, speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische pijn.

Wat gaan we doen?

De behandeling vindt individueel plaats, volgens een vaste behandelmethodiek.
  • We brengen de oorzaken van je pijn in kaart, hoe je de pijn ervaart en hoe je hiermee omgaat.
  • Samen stellen we daarna haalbare doelen op. Het uitgangspunt daarbij is dat je weer grip op je klachten krijgt en de kwaliteit van je leven verbetert.
  • We zetten een combinatie van fysieke en mentale oefeningen in, die helemaal worden afgestemd op je persoonlijke situatie.
  • Na drie maanden bespreken we de resultaten.
Wat mag je van de behandeling verwachten?
We verbeteren de vaardigheden die voor je belangrijk zijn. Belangrijk is, dat je jezelf bewust wordt van je mogelijkheden. Dat je leert wat je zelf kunt veranderen om er beter van te worden. Dat je het vertrouwen in je eigen lichaam hervindt, zodat je dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Dat jij –en niet je pijn- uiteindelijk weer je leven bepaalt.

Wordt de oefentherapie vergoed?

Vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering worden de kosten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aanvullend pakket dat je hebt afgesloten voor paramedische zorg Cesar | Mensendieck. Wij adviseren je de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

Aanmelden

Om dit programma te kunnen volgen heb je een verwijzing nodig van je huisarts of specialist. Vraag om een verwijzing naar een oefentherapeut Cesar | Mensendieck. Omdat Cesartherapie Breda is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn, kun je met deze verwijzing bij ons terecht om de behandeling te starten.
Wanneer je een verwijzing van je huisarts of specialist hebt, kun je je hier aanmelden.

Meer informatie?

Bekijk de brochure Netwerk Chronische Pijn, samen in beweging naar beter.
Of kijk op de website Netwerk Chronische Pijn.
Heb je nog vragen? Neem contact met ons op. We helpen je graag op weg naar beter!